podcast - Plads til dybe samtaler. En podcast kommer til.
En bid af livet

Plads til dybe samtaler. En podcast kommer til.

Podcast. Siger det dig noget? Er det noget du gør brug af? Hvis ikke så læs med her.

Tidligere i dag optog min mand Abdelkarim den første podcastepisode med mig som samtalepartner. Jeg ser frem til at denne episode bliver efterfulgt af mange flere spændende og lærerige episoder. Jeg er utrolig spændt og tror på at der er afsindigt behov for lignende tiltag.

Podcasten er et forsøg på at skabe en platform for at muslimer, unge såvel som ældre, kan samtale, dele tanker, ideer og forståelser.

Et forum hvor man kan stille spørgsmål og være nysgerrige. At bruge fagligheden og livserfaringer til at berige vores forståelse af de normer og værdier der guider vores liv. Både han og jeg ser et brændende behov for dette, og tror at det vil falde på tør jord.

For at understrege min pointe kan jeg lige fortælle hvad der skete efter vi blev færdige med at optage. Vores snart 9-årige søn spurgte os hvad det var vi talte om. Han fik nemlig besked på at være musestille mens vi var i gang.

For at forklarer ham hvad det var for en abstrakt ting som baba havde gang i, brugte vi et eksempel fra hans skole. Den friskole han går på, Verdens Børn Grundskole har et særligt fag der hedder ’Identitet og Dannelse’. Børnene lærer at identificere og bruge deres personlige styrker i hverdagen. De lærer at skabe gode relationer, en stærk identitet og gode manerer. Et fag som vi er særligt begejstrede for, da det indbyder børnene til at arbejde med netop de emner som min mand og jeg begge mener er vigtige. Refleksion, det fælles gode, åbenhed og nysgerrighed.

Jeg sagde at det var vigtigt at voksne også talte om hvordan vi kan leve efter vores værdier og skabe en bedre fremtid til vores børn. Med stolthed i stemmen svarede han: ja, og det har vi TO gange om ugen.

Det er ironisk at så vigtige og grundlæggende processer ikke har det store fokus eller platform iblandt voksne. Min mand og jeg har haft mange samtaler, hvor vi har tænkt: hvor kunne de være interessante at dele med offentligheden. Både internt blandt vores muslimske fæller men også eksternt i det øvrige samfund. Et majoritetssamfund der desværre alt for sjældent får det dybe indblik i hvad der reelt rører sig blandt muslimer hvad angår livsstil, ideer og holdninger.

Jeg hilser podcasten hjerteligt velkommen og ser frem til indsigtsfulde episoder der vil berige, måske skubbe lidt til vores for-forståelser og skabe flere nuancer i debatten både inden- og udenfor det muslimske miljø.

Glæd jer til at den udkommer!

Hamida Naji

Mit navn er Hamida, jeg er 38 år gammel, og har været gift med Karim, min mand, siden 2003. Jeg er desuden også den heldige mor til tre dejlige børn Ayah, Aisha og Isa.

Du kan måske også lide...

4 Kommentarer

  1. Wanda Husum siger:

    Lyder meget spændende, jeg er stolt af jer

    1. Tak kære svigermor.
      Det bliver så godt.

  2. […] Podcast med, min mand, Abdelkarim har tilsyneladende stor interesse […]

  3. […] nogle uger siden optog min mand AbdelKarim og jeg et podcastafsnit, som jeg skrev om i dette indlæg. På daværende tidspunkt var det hensigten at jeg blot skulle være en gæst, […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.